Strategi og frivilligt engagement

249,00 DKK

 

 

 

 

Varenummer: 5015

Beskrivelse

Om bogen:

Strategi og frivilligt engagement giver bestyrelsen i en mellemstor, mindre eller nystartet forening konkrete redskaber til at arbejde mere målrettet og strategisk for at nå din organisations mål.

Med ’strategi’ som hovedemne for sin nye bog gør forfatteren Michael Wulff op med ideen om, at det at arbejde strategisk kun er relevant for de store organisationer eller virksomheder.

Bogen sætter fokus på, hvordan man som bestyrelse håndterer, at ens forening vokser, og hvordan man sikrer sig, at den bevæger sig i den rigtige retning. Formålet med bogen er, at få dig som læser til hele tiden at stille dig selv spørgsmålet ”hvorfor?” Hvorfor har vi de aktiviteter, vi har? Hvorfor har vi frivillige? Og hvorfor gør vi egentlig, som vi gør? Michael Wulff viser dig hvordan og håber derved på, at inspirere dig og give dig mod til at tænke og arbejde på nye måder.

Bogen er sat op på en måde, som gør det nemt for dig at plukke det ud, der er relevant for dig og din forening eller organisation. Undervejs i bogen vil du møde flere øvelser, som du kan anvende i praksis på din egen forening.

I bogen tager Michael Wulff dig gennem tre temaer

  1. Den gode bestyrelse
  2. Den rette strategi
  3. Den ressourcestærke forening.

Med Michael Wulffs bog i hånden får du redskaber til, hvordan du bruger din tid som frivilligt bestyrelsesmedlem mere effektivt og målorientetret. Strategi og frivilligt engagement er med andre ord bestyrelsens drejebog i foreningsudvikling.

 

Udtalelse fra forlaget:

‘For os, er der flere gode grunde til at udgive Michael Wulffs bog. For det første er Michael en meget dygtig og kompetent udviklingskonsulent med mange års erfaring inden for foreningsverdenen. Vi ved, at Michael ved, hvad han taler om.

Det vores erfaring, at det at tænke strategisk, er noget som mange små foreninger og organisationer har store udfordringer med og derudover, at der ikke er meget litteratur og hjælp af finde på dette område. Der er masser af viden at finde om, hvordan man starter en forening, men hvis man vil have svar på, hvordan man får en forening til at fungere og hvordan man får sat de passionerede ildsjæles kompetencer på spil, så er man mere udfordret. Med Michaels bog ønsker vi at tilbyde en bog til de 1000 små foreninger og organisationer, som ikke har et stort velsmurt sekretariat, med nogle helt praktiske værktøjer til, hvordan man arbejder strategisk og så endda i et sprog, hvor alle kan være med.

 Endeligt, er det for os som forlag helt naturligt at hjælpe andre dygtige praktikere til at få formidlet deres erfaringer og praktiske værktøjer så andre kan få gavn af disse.’

– Frederik C. Boll, direktør i Ingerfair

 

Uddrag fra forordet:

‘Hvorfor skal du så netop læse denne bog? Fordi det er relevant for både jeres daglige virke og fortsatte udvikling at reflektere over, hvorfor netop jeres forening er sat i verden, hvilke mål I vil nå, og hvordan I vil nå derhen.

De mange tusinde danskere, som yder en frivillig indsats, gør det primært, fordi de føler sig nyttige, og fordi de føler, at de gør en forskel i et meningsfuldt fællesskab.

At formulere en strategi, der angiver vejen, hvormed I bedst og mest effektivt kan gøre en forskel for andre mennesker, kan i høj grad være vejen til at rekruttere flere kompetente frivillige til bestyrelserne. Og Michael holder dig i hånden hele vejen.’

– Casper Bo Danø, leder FriSe

Læs resten af forordet her

 

Praktisk information:

Titel: Strategi og frivilligt engagement – bestyrelsens drejebog i foreningsudvikling

Forfatter: Michael Wulff

Udgivelsesår: 2017

Antal sider: ca. 200

ISBN: 978-87-997799-5-6

Pris: 249 kr. inkl. moms